SZEMLÉLETMÓDUNK

 

 

 

A cégcsoport számára kiemelt fontosságú a természetvédelem és az állatjóléti intézkedések betartása. Ennek biztosítása és fenntartása érdekében az alábbi rendelkezéseket vezettük be.

 

 

 

Felszín alatti vizek védelme érdekében

 

 • szigetelt trágyatárolók használata

 

 

Állatjóléti intézkedések szigorú betartása, úgy mint:

 

 • természetközeli tartásmód
 • kevesebb gyógyszer használata (antibiotikum maradék mentes hús)
 • növekedési hormon használata nélküli termelés
 • stresszmentes környezet
 • almozás és ivóvíz minőségű víz biztosítása
 • megfelelő mikroklíma, megfelelő mennyiségű fény biztosítása
 • nagyobb férőhely biztosítása
 • verekedések, kimarások megelőzése

 

Kukorica alapú takarmányozás:

 

 • 100%-ban GMO mentes kukorica alapú takarmányozás
 • helyben megtermelt takarmány etetése a kisebb biológiai lábnyom érdekében

 

 

 

Cégünk a tradicionális és a modern szemléletet ötvözi az állattenyésztés területén. Figyelembe véve az állatok igényeit, kizárólag azokat a modern technikai újításokat (etetéstechnológia, szellőztetés) alkalmazzuk, amelyek nem sértik az állatok jólétét.

 

 

 

 

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

 

Sertéshús termékeink egytől egyig rendelkeznek a Kiváló Minoségű Sertéshús (KMS) védjeggyel.

 

“Ez egy magasabb minőségi értékeket tartalmazó sertéshúst jelző Védjegy, amelyet egy átfogó terméktanúsítási rendszer biztosít.

 

A Védjegy a garancia arra, hogy a sertéshús megbízható forrásból származik, útja a malacoktól egészen az asztalunkig visszakövethető, előállítása pedig rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés mellett történik.”

 

(forrás: www.finomsertes.hu)

 

 

 

 

 

 

RÖVID ELLÁTÁSI LÁNC

 

Mi az a Rövid Ellátási Lánc?

 

A Rövid Ellátási Lánc a termelő és fogyasztó közötti szoros földrajzi kapcsolatra épülő közvetlen értékesítést jelent.

 

A Rövid Ellátási Láncban a termelők által előállított termékek saját tenyésztésű és termesztésű alapanyagokból készülnek, amelyeket a termelő a termék előállításának közvetlen vonzáskörzetében kínál eladásra. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a szállítás és tárolás nem ront az élelmiszer minőségén, hanem mindig frissen,ízekben gazdagon és károsanyag mentesen jut el a vásárlókhoz, másrészt a vásárolt termék származása ismert, eredete, életútja nyomon követhető.

 

 

 

 

Hogyan valósul meg a Rövid Ellátási Lánc a Kurucz Hentes és Lacipecsenye esetében?

 

Vállalkozásunk – a Kurucz Cégcsoport – növénytermesztéssel, takarmány készítéssel, valamint sertéstenyésztéssel foglalkozik.  Saját tenyésztésű sertésállományunkat az általunk helyben megtermelt, 100 %-ban GMO mentes kukorica alapú takarmányon a kezdetektől szakértelemmel, természetközeli módon tartjuk, gondosan neveljük és helyben dolgozzuk fel. Kurucz Hentes és Lacipecsenye üzlethálózatunk ezáltal friss, kiváló minőségű és nyomon követhető eredetű sertés hús árut tesz a vásárlói asztalára, amelyek megbízhatóságát Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) minősítés is bizonyítja.

 

A lokálisan (helyben) történő termeléssel, tenyésztéssel, feldolgozással és árusítással termékeikeinket rövid ellátási láncban állítjuk elő, ezáltal a vállalat ökológiai lábnyomát minimalizáljuk. Így kívánunk felelősséget vállalni közvetlen környezetünkért, amelynek minőségi és károsanyag mentes alapanyagot kínálunk táplálkozásához,valamint a globális környezet tehermentesítéséért.